Balkanska 36

34000 Kragujevac

+381 65 371 371 1

Radnim danima i vikendom

Pon - Pet: 9:00 - 18:00

Na internetu dostupni 24 sata

Ivan Stankovic - Assistant Instructor Trainer

Ivan Stanković

Ronjenjem se bavi od detinjstva kao veliki zaljubljenik u prirodu i vodu, dok je zvaničnu ronilačku karijeru započeo kao član KPA Zastava 2008. godine, a zatim kao član kluba podvodnih aktivnosti KPA Kragujevac 2009. godine, kada je klub osnovan i tada položio za svoju prvu kategoriju P1 od strane CMAS asocijacije.

Od prvog dana učlanjenja u klub i sticanja kategorije za ronjenje, intenzivno vežba i učestvuje u svim aktivnostima vezanim za ronjenje. Svoje dalje usavršavanje i obrazovanje proširuje stalnim pohađanjem kurseva i obuka kao i usavršavanjem ronilačkih tehnika, orijentacije, fotografisanja i očuvanja podvodnog sveta i životne sredine. Kada su se stekle mogućnosti za sticanje viših kategorija 2011. godine, polaže i dobija zvanje P2 po CMAS_, u ronilačkom centru Montenegro Čanj kod M2 instruktora Miroljuba Bićanina, gde pohađa dodatne specijalističke kurseve (Ronjenje na olupine, Dubinsko ronjenje, Sres & Rescue, Orijentacija, ronjenje u otežanim uslovima – noćno ronjenje).

U stalnoj želji za usavršavanjem znanja i sticanjem novih veština, učestvuje u gotovo svim ronilačkim organizacijama i asistencijama na kursevima, pa se 2013. godine prijavljuje za zvanje DiveMaster po PADI asocijaciji kod Instruktora OWSI Petko Zarić, gde ujedno polaže i za „Emergency first response and Emergency Oxygen provider“ pružalac prve pomoći sa kiseonikom za hitne slučajeve. 2013. godine osniva sopstveni ronilački klub KORAL.

U želji da svoj profesionalni nivo podigne na još jednu lestvicu, odlučio se 2015. godine za Instruktorski kurs pri Asocijaciji SSI, gde konačno prepoznaje sve prednosti sistema obuke ove Asocijacije i do danas dosledno primenjuje standarde Asocijacije SSI u podizanju svesti ronilaca i širenju ronilačke industrije. Iste godine ronilački klub se registruje i prerasta u SSI ronilački centar DC CORAL. Kako svoje interesovanje nije ograničio samo na rekreativno ronjenje, već se želja za povećanjem i proširenjem granica ronjenja pretvara u kontinuirano ulaganje u sebe i usavršavanje veština i znanja nastavlja i na zahtevnije „Tehničko ronjenje“ prema asocijaciji SSI pod sloganom „Extended Range“.

Stalnim usavršavanjem prvo kao korisnik, sticanjem iskustva u organizovanju i izvođenju XR ronjenja, kasnije stiče i zvanje „Tehnički“ instruktor ronjenja 2019. godine Extended Range Instructor, dok 2020. god postaje tehnički instruktor ronjenja Technical Extended Range Instructor kao i Instruktor za razne druge specijalnosti u XR ronjenju (Cavern, Gas Blender, Advance Wreck, XR Wreck…). Svoju ljubav prema morskoj tišini i miru proširuje obukom za „Rebreather“ ronjenje na jedinici CCR rEvo sa instruktorima Anderasom Kronom na Rabu Hrvatska i Urlike Haroldom u Safagi Egipat od 2017. do 2021. godine sve do nivoa Hipoxic CCR ronilaca, a u novembru 2021. za instruktora jedinice CCR Extended Range rEvo kod Tehnički Internacionalni Trening Direktor i Instructor Certifier Anderas Kron na Rabu u Hrvatskoj. Instruktor za poluzatvoreni krug ronjenja SCR na jedinici Mares Horizon postaje u Aprilu 2021. u Egiptu, mesto Safaga kod Instruktor Trenera Urlike Harold i stiče zvanje SSI SCR XR Horizon Instructor.

Uprkos fokusu na „Tehničko“ XR ronjenje ne prestaje sa stalnim rekreativnim usavršavanjem instruktora, tako da 2020. godine stiže do zvanja asistenta instruktora trenera, koju je polagao sa Instruktor Trenerom Predragom Pecom Radifkovićem u Srbiji, dok krunu svoje ronilačke karijere podiže na najviši nivo sticanjem zvanja Instruktor Trenera polaganjem ITS_a kod dvojice Internacionalnih Trening Direktora i Instructor Certifier_a Ronny Kain i Anderas Kron na Rabu u Hrvatskoj. Ronilačka karijera i iskustvo Ivana Stankovića je u pravcu stalnog ulaganja u sebe i širenja svojih granica u cilju bezbednosti i održavanja i povećanja nivoa usluga kako bi zadovoljio i svoje ronioce i sebe.