Balkanska 36

34000 Kragujevac

+381 65 371 371 1

Radnim danima i vikendom

Pon - Pet: 9:00 - 18:00

Na internetu dostupni 24 sata

Home / Ronilačka obuka / Napredni kursevi / Programi otvorenih voda / Rekreativno ronjenje sa bocama – bočno (Recreational Sidemount Diving)
Rekreativno bočno ronjenje sa bocama

Rekreativno ronjenje sa bocama - bočno

Bočno ronjenje je već standardna praksa za olupine ronjenja kao i za istraživanje pećine. Budući da ronjenje ima uglavnom prednosti u odnosu na tradicionalnu opremu za ronjenje, postalo je moderno među rekreativnim roniocima u otvorenim vodama. Način nošenja opreme pre skoka u vodu bez teškog rezervoara na leđima učinio je stil bočnog ronjenja veoma popularnim. Lakoća kretanja kao i novi osećaj plovnosti su zanimljivosti ovog ronilačkog stila. Ali nije stvar samo u udobnosti, istraživanju ili načinu ronjenja. Takođe se radi o putovanjima, jer je bočna oprema mnogo lakša od tradicionalnog BCD stila.

Opis i standard

Tokom SSI Sidemount ronilačkog kursa naučićete kako da podesite bočnu ronilačku opremu, kako da kontrolišete novu plovnost, nove tehnike peraja kao i veštine za slučaj nužde sa bočnom opremom i pravilno rukovanje pod vodom, zatim različite prednosti bočnog ronjenja u pećinama i olupinama, i još mnogo toga.

Play Video