Balkanska 36

34000 Kragujevac

+381 65 371 371 1

Radnim danima i vikendom

Pon - Pet: 9:00 - 18:00

Na internetu dostupni 24 sata

dive koral

naša priča

Ronilački centar KORAL osnovan je 2013. godine u Kragujevcu. Osnivači kao sertifikovani ronioci su sa međunarodno priznatim licencama u više ronilačkih asocijacija SSI, CMAS, PADI, PSS, TDI, SDI, SRDI.

Centar je osnovan sa ciljem da pruži svoj skroman doprinos u širenju ronilačkog sporta, posle višegodišnjeg iskustva i uspešnog bavljenja ronjenjem, sa članstvom u više klubova i ronilačkih centara, kao i individualnim bavljenjem ovim spotrom, spremnost i želja su rezultovale inicijativom i otvaranjem novog ronilačkog kluba u Kragujevcu.

Razna putovanja, ronilačke ekskurzije i druženje su nam pomogli u sticanju iskustva u ovom sportu kao i širenju pozitivnog duha sa dobrim druženjem, provodom, ronjenjem i uživanjem u svim aktivnostima uz maksimalno potenciranje na zadovoljstvo, srećne trenutke i zdrav način života uz podrazumevanu sigurnost u ronjenju kao i pravilno i bezbedno organizovane zarone. Svi smo ljubitelji podvodne tišine i trudimo se da stalno učimo i poštujemo podvodna dobra a naročito da pri tome ne uznemirimo biljni i životinjski svet kao i mnogobrojne istorijske vrednosti skrivene u podvodnim prostranstvima.

Klub funkcioniše na organizovanju ronilačkih ekskurzija i izleta koji se odvijaju na različitim lokacijama počev od domaćih jezera (Krajkovačko, Garaško, Šumaričko, Zaovinsko, Vlasinsko, Borsko, Bovansko, Gružansko…) pa do zanimljivijih i atraktivnijih destinacija vezanih za samo more (Crna Gora, Hrvatska, Grčka, Egipat, Malta…)

Klub je u svojoj početnoj fazi svog osnivanja bio organizovan prevashodno na bazi ličnog zadovoljstva svojih već obučenih i iskusnih članova sa maksimalnim druženjem opuštanjem i zajedničkim ronjenjem. Kasnije članovi kluba koje sada sačinjavaju ronioci različitih kategorija i to u više asocijacija poseduju licence za ronjenje i to po CMAS, PADI, SSI, PSS, TDI, SDI, SRDI i čine okosnicu kluba, od velikog broja članova kako aktivnih tako i trenutno neaktivnih i to 4 sa profesionalnim kategorijama.

Klub poseduje svoje prostorije sa adekvatnom opremom za organizovanje obuka u učionici, rekreativnih zarona, a tako i zahtevnih tehničkih zarona sa različitim smešama gasova.

U 2015. godini svojim aktivnostima, zalaganjima i rezultatima koji su postignuti na profesionalnom nivou Ronilački klub Koral prerasta u Ronilački Centar Koral, dok u 2017. postaje i jedini SSI Centar za Tehničko ronjenje na prostorima Republike Srbije. U 2020.god Ronilački centar Koral dobija i prestižno priznanje i postaje kako „SSI Diver Diamond Centar“ tako i centar sertifikovan i priznat u aktivnostima očuvanja čovekove sredine kao „SSI Blue Oceans“ centar.

članovi kluba

Ivan Stanković

Instructor Trainer

Branka Radosavljević

Assistant Instructor

Tomislav Pantović

Open Water Instructor

Uroš Rogić

Dive Master

Nebojša Kovač

Advance Open Water Instructor

Adjani Kristian

Adwance Open Water Instructor

Prijavite se danas i postanite članovi našeg tima

DRUŽENJE. RONJENJE. ZABAVA.