Balkanska 36

34000 Kragujevac

+381 65 371 371 1

Radnim danima i vikendom

Pon - Pet: 9:00 - 18:00

Na internetu dostupni 24 sata

Home / Ronilačka obuka / Tehnički kursevi / XR Specijalnosti / Extended Range Side Mount
extended range side mount

Extended Range Side Mount

SSI već dugo ima na raspolaganju specijalni program za rekreativno sidemount ronjenje, ali tek poslednjih godina je uveden program Extended Range Sidemount. Namenjen je isključivo onim roniocima koji zaranjaju u granicama bez dekompresije. Obučava ronioce u konfiguraciji i tehnikama upravljanja dvema donjim bocama za gas. Program Ektended Range Sidemount nadovezuje se na osnovno znanje o sidemount ronjenu i uvodi upotrebu dodatnih stepeničnih cilindara koji su obično potrebni za prenos dekompresijskih gasova. Program takođe uvodi koncept viška i samodovoljnosti u izboru opreme i veštinama.

Opis i standard

Kao instruktor ronjenja sa produženim dometom Sidemount, vi ste jedan od najiskusnijih i najkvalifikovanijih instruktora u sidemount zajednici. Ovo vam povećava potencijal zarade i stvara nove mogućnosti za rad u ronilačkoj industriji. Takođe povećava broj programa i usluga koje vaš centar za obuku može da ponudi svojim kupcima.
Sertifikacija Extended Range Sidemount je takođe preduslov za svakog učenika koji želi da se pridruži KSR programu i zaroni u toj konfiguraciji, tako da postoji velika potražnja za ovim nivoom obuke.
Sertifikacija instruktora Extended Range Sidemount takođe je preduslov za podučavanje ostalih KSR specijalnih programa u KSR konfiguraciji sidemount-a, kao što su Nitrox ronjenje proširenog dometa, ronjenje proširenog dometa ili tehničko ronjenje.