Balkanska 36

34000 Kragujevac

+381 65 371 371 1

Radnim danima i vikendom

Pon - Pet: 9:00 - 18:00

Na internetu dostupni 24 sata

Home / Ronilačka obuka / Tehnički kursevi / XR Specijalnosti / Napredni Nitrox kurs (Extended Range Nitrox Diving)
Napredni Nitrox kurs

Napredni Nitrox kurs
(Extended Range Nitrox Diving)

Produžite ronjenje na 40 metara bez straha da ćete proći NDL, a zatim samo sledite računar da biste ga dekomprimovali na putu gore, ne razumevajući šta radite. Naučićete da planirate ograničene deco zarone sa vašom rekreativnom ronilačkom opremom, kao i postupke za zaustavljanje u deco obliku.

Opis i standard

Na ovom kursu naučićete da radite ograničeni dekompresijski zaron (do 15 minuta dekompresije) sa ubrzanim deko gasom koristeći standardni 50% Nitrox.

Svoju opremu za rekreaciju (tradicionalni BCD) možete koristiti sa jednim rezervoarom (cilindrom), ali ćete na bok zakačiti rezervoar za praćku (tip 5,7 litara / tip S40) sa 50% Nitrox-om da biste ubrzali deko.

Rezervni cilindar odličan je način za sigurnije ronjenje jer imate gas koji diše već od 21 metra do površine, u slučaju da iznenada dođe do velikog curenja vašeg zadnjeg gasa.

Da biste pohađali SSI Extended Range Nitrox kurs, morate biti sertifikovani za dubinske zarone (ili ekvivalent) i takođe biti sertifikovani nitrox ronilac (ili ekvivalent).